Informatie voor zorgprofessionals

Bij Dieetvoorlichting de Grens kunnen uw cliënten terecht met vragen over voeding, diëten en leefstijl.

De diëtisten hebben een HBO opleiding Voeding& Diëtetiek gevolgd, staan ingeschreven in het BIG-register en in het kwaliteitsregister paramedici.  Tevens volgen zij regelmatig opleidingen en bijscholingen om de deskundigheid te blijven waarborgen.

Via zorgdomein, zorgmail, siilo of via ketenzorg kunt u als zorgprofessional overleggen of uw cliënten naar ons doorverwijzen. Via het contactformulier kunt u eveneens ons benaderen. 

Verwijzing naar een diëtist op het juiste moment levert een belangrijke bijdrage aan de behandeling van de patiënt. In de Artsenwijzer Diëtetiek staat op welk moment welke voedingszorg geschikt is.

Artsenwijzer Diëtetiek is primair bedoeld voor medisch specialisten, huisartsen, praktijkondersteuners, verpleegkundig specialisten. Ook andere zorgprofessionals, met wie de diëtist nauw samenwerkt, kunnen hier informatie vinden over de bijdrage van de diëtetiek bij een veelheid aan aandoeningen.

ArtsenwijzerdiëtetiekAandachtsgebieden:

De diëtisten zijn opgeleid en hebben ervaring bij de veel voorkomende diëtetische behandelingen bij diabetes, CVRM, COPD, gewichtsproblematiek, darmklachten.

Speciale aandachtsgebieden binnen onze praktijk:

Annemarieke: Kinderdiëtetiek

Sandra: Oncologie, Parkinson, Geriatrie, Sport, Fodmap.

Linda: MS

Dieetvoeding:

Gezien alle veranderingen en de rol van de diëtist bij het voorschrijven en gebruik van medische voeding, is het raadzaam om altijd een diëtist in te schakelen bij ondervoeding en het voorschrijven van medische voeding. 

Wanneer dieetvoeding voor uw cliënt wenselijk is, kunt u als zorgprofessional dit aanvragen via zorgdomein, zorgmail, sillo of telefonisch. De diëtist zal contact opnemen met uw cliënt en de specifieke dieetvoeding aan uw cliënt voorschrijven. De dieetvoeding wordt vergoed vanuit de basisverzekering.