Een heerlijke gezonde voedzame muffins, ter vervanging als tussendoortje. De muffin is gluten en lactose vrij (mits je glutenvrije havermout en een plantaardige melk gebruikt).
Ingrediënten voor 12 muffins:
1 banaan
2 kleine eitjes
125 ml melk (of plantaardige melk; kokos/haver/rijst)
2 theelepels bakpoeder
125 gram havermout
1 theelepel kaneel
Snufje zout
2 eetlepels kokosolie
Eventueel om ze zoeter te maken kun je 1-2 eetlepels honing/palmsuiker of ahorn siroop toevoegen
Vulling naar wens: zuidvruchten, noten, pure chocolade, frambozen, blauwe bessen, kokos rasp, citroenrasp, appel (je kunt eindeloos variëren).
Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten samen in een kom en mix door elkaar (met een keukenmachine/mixer)
Vul de muffins vormpjes met een lepel (uit dit recept haal je ongeveer 12 stuks
Bak de muffins af in een voorverwarmde oven op 175 graden.
De muffins zijn binnen 15-20 minuten gaar, afhankelijk van je oven (prik er met een satéprikker in, deze moet er droog uitkomen)