Prodimed


 


Wat kan Prodimed voor u betekenen? 

Hieronder vind u een korte uitleg van de dieetmethode. Wilt u persoonlijk advies en uitleg, maak dan vrijblijvend een afspraak.

                            ---------------------------------------

Prodimed heeft voor volwassenen met overgewicht een behandelprogramma ontwikkeld. U krijgt hierbij persoonlijke begeleiding van een diëtiste. Deze begeleiding wordt gegeven bij ons in de praktijk of 'op afstand' (e-health).

Professionele begeleiding de sleutel is tot succes. Het bevordert het volhouden van een dieet en het stabiliseren van uw gewicht na het dieet. Uw diëtiste kijkt samen met u naar uw knelpunten in uw leefstijl en samen wordt een advies op maat gemaakt. Tijdens de consulten wordt uw lichaamssamenstelling nauw gemeten en gevolgd. Zondig wordt uw dieet daarop bijgesteld of worden er beweegafspraken vastgelegd. 

De Prodimed gerechten zijn van hoogwaardige eiwitkwaliteit en de geadviseerde multivitamine is speciaal afgestemd op de voedingsinname van het dieet. Op de markt zijn legio aanbieders van eiwit-diëten. De hoeveelheid eiwit en koolhydraten kan behoorlijk verschillen, wat invloed heeft op het afvaltraject. Ons doel is uw lichaamsvet te laten dalen en de spiermassa te behouden. Een lage koolhydraat-inname gecombineerd met voldoende eiwit geeft de meeste kans om de dit resultaat te behalen. 

Een intake gesprek is geheel vrijblijvend (gratis). Indien u start met het dieet is begeleiding via e-health een optie (gratis) of vervolgconsulten (50% korting op gecontracteerde tarief zorgverzekeraar) of een combi van deze twee begeleidingsvormen. 

Interesse? Stuur een e-mail info@dieetvoorlichting.nl of bel naar 06-14047609.

Prodimed producten

Er zijn Prodimed producten in zeer veel verschillende smaken. Dat zorgt ervoor dat er variatie in het dieet is. U kunt hierbij denken aan koude en warme dranken, havermout, soepen, desserts en hoofdgerechten zoals omeletten, aardappelpuree en pannenkoeken. 

Consulten

Iedere cliënt komt bij voorkeur wekelijks terug voor controle, waarbij naast het gewicht ook regelmatig de vetmassa in het lichaam wordt gemeten. Daarnaast wordt besproken hoe de week is verlopen en wordt het dieet verder bijgesteld tot u uw streefgewicht heeft bereikt.  

Indien u liever minder vaak op het spreekuur komt, bestaat de mogelijkheid om gratis online-begeleiding in te zetten. Online begeleiding bieden wij geheel kostenloos aan!

Tips

De receptsuggesties stellen u in staat om op een creatieve manier met het proteïnedieet om te gaan. 

Voedingsdeskundige

Uw voedingsdeskundige zal u door het volledige dieet heen begeleiden, ondersteunen en motiveren om tot een maximaal resultaat te komen. Ook zal hij/zij aangeven wanneer u naar de volgende fase kunt overgaan.

5 fasen

Het Prodimed behandelprogramma bestaat uit 5 verschillende fasen waarbinnen men zich eerst richt op gewichtsreductie en vervolgens stap voor stap opbouwt naar een gezond en evenwichtig voedingspatroon. 

Fase 1: Het totale eiwitdieet

Dit is de eerste fase van uw dieet. Hier zetten we een punt achter al uw vroegere eetgewoonten en elimineren vrijwel al uw voedingsmiddelen. In deze fase neemt u 4 tot 6 zakjes van het Prodimed proteïnedieet.

Het gematigde eiwitdieet (Fase 2)

Dit is de tweede fase van uw dieet. Het zakje voor ’s avonds wordt vervangen door één maaltijd met mager vlees, gevogelte of vis.

De strenge overgangsfase (Fase 3)

Dit is de derde fase van uw dieet. Naast de avondmaaltijd, voeren we tijdens deze fase het ontbijt opnieuw in. De zakjes voor zowel het ontbijt als de avondmaaltijd worden vervangen voor een normale maaltijd.

De matige overgangsfase (Fase 4)

Dit is de vierde fase van uw dieet. Vanaf nu stappen we over op 2 normale maaltijden en een ontbijt. De zakjes voor het ontbijt, de lunch en avondmaaltijd worden vervangen voor normale maaltijden.

De onderhoudsfase (Fase 5)

Om uw huidige gewicht te kunnen behouden, gaat u tijdens deze laatste fase op zoek naar een evenwicht tussen de opname van voedingsmiddelen en uw energieverbruik 


Kosten:

De kosten van het dieet zijn afhankelijk van uw doelstellingen. 

Een standaarddoosje kost 15,99 (5 gerechten). Multivitaminen en kalium komen neer op ieder 17,99 per 60 capsules. In de startfase bent u ongeveer 13 tot 19,50 euro per dag kwijt. Deze kosten worden per fase minder. 

De intake wordt gratis aangeboden. Vervolgconsulten  worden over het algemeen vergoed uit de basisverzekering (3 uur = 12 prodimedvervolgconsulten) en vaak is er nog een aanvullende verzekering met dieetadvisering in het pakket.  

wij begeleiden je graag tijdens het dieet, maar veel belangrijker vind ik de periode daarna. Op gewicht blijven is soms lastig. Hoe pakt u dat aan, hoe zit u voeding eruit, wat zijn uw valkuilen? Uw diëtiste blijft u ook na het dieet graag nog een tijd volgen!