Voor professioneel dieetadvies en begeleiding
 Bel  06  140  47  609 

Kippensoep

Bereiding met minder zout.

Ingrediënten:

2 kippenpoten, halve knolselderij, 1 kleine winterpeen, 1 prei, 2 grote uien, 4 peterselie stelen, 3 laurierbladeren, 5 kruidnagels, 8 gekneusde peperkorrels, tijd (takje of tijm uit een potje 1/2 eetlepel), 1 kruidenbuiltje, 1 bouillonblokje natriumarm groente of kip, 1 prei in ringen snijden voor de garnering

Bereiding:

De knolselderij, wortel, ui en prei schoonmaken en in grove stukken snijden. De kippenpoten ontdoen van vel/vet. De kip in een pan met ruim water (ongeveer 4-5 liter) samen met de kruidnagel, laurierblad, peterseliestelen, peperkorrels en de tijm doen. Laat dit minimaal 1 uur zachtjes koken, dan nog 1 uur op zacht vuur intrekken en doe dan het kruidenbuiltje erbij. Verwijder na 2 uur de kippenpoten, maak ze schoon (zodat je alleen het kippenvlees overhoudt). Giet de soep door een zeef zodat je alleen de bouillon overhoudt. Doe dan de schoongemaakte kip er terug in en voeg de prei ringen en het bouillon blokje toe. Kook de soep nog even zacht door (zodat de prei gaar is en het bouillonblokje is opgelost).