Voor professioneel dieetadvies en begeleiding
 Bel  06  140  47  609 

 Gezonde voedzame muffins

Een heerlijke gezonde voedzame muffins, ter vervanging als tussendoortje. De muffin is gluten en lactose vrij (mits je glutenvrije havermout en een plantaardige melk gebruikt).

 

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 1 banaan

  • 2 kleine eitjes

  • 125 ml melk (of plantaardige melk; kokos/haver/rijst)

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 125 gram havermout

  • 1 theelepel kaneel

  • Snufje zout

  • 2 eetlepels kokosolie

  • Eventueel om ze zoeter te maken kun je 1-2 eetlepels honing/palmsuiker of ahorn siroop toevoegen

  • Vulling naar wens: zuidvruchten, noten, pure chocolade, frambozen, blauwe bessen, kokos rasp, citroenrasp, appel (je kunt eindeloos variëren).  

Bereidingswijze:

  • Voeg alle ingrediënten samen in een kom en mix door elkaar (met een keukenmachine/mixer)

  • Vul de muffins vormpjes met een lepel (uit dit recept haal je ongeveer 12 stuks

  • Bak de muffins af in een voorverwarmde oven op 175 graden.

  • De muffins zijn binnen 15-20 minuten gaar, afhankelijk van je oven (prik er met een satéprikker in, deze moet er droog uitkomen)