Voor professioneel dieetadvies en begeleiding
 Bel  06  140  47  609 

 Noten, Kokos, Chocolade bonbons

 

Ingrediënten:

  • 4 handjes ongebrande noten (hazelnoten, walnoten, amandelen naar keuze)

  • 12 Medjoul dadels (grote dadels)

  • 4 eetlepels kokosolie

  • 150 gram kokosrasp

  • 2 eetlepels honing

  • 200 gram pure chocolade (70%)

Benodigdheden:

  • Keukenmachine (om de noten te kunnen malen)

  • Springvorm

  • Vel bakpapier.

Bereidingswijze:

Bekleed de springvorm met een vel bakpapier.

  • Laag 1: Doe de noten en de (ontpitte) dadels in de keukenmachine, maal deze grof. Doe dit in een bak, en voeg 2 eetlepels (gesmolten) kokosolie toe. Roer dit goed door elkaar. Verdeel dit mengsel op de bodem van de springvorm, en druk dit goed aan.

  • Laag 2: Meng het kokosrasp met 2 eetlepels (gesmolten) kokosolie en 2 eetlepels honing goed door elkaar. Verdeel dit mengsel op de notenbodem, en druk dit goed aan.

  • Laag 3: Smelt de pure chocolade Au Bain Marie, verdeel de gesmolten chocolade over het kokoslaagje.

Zet het blik minimaal 2 uur in de koeling, en snijd het daarna in blokjes (ongeveer 50 stuks).

Een blokje bevat: 87 kcal/ 6,6 gram koolhydraten/ 1,4 gram eiwit/ 5,7 gram vet/ 1,3 gram vezels.

Tip: Bewaar de blokjes in een goed gesloten bak in de koeling.